TURER

Torsdag er turdag på avdelingen og som regel drar vi med hele gruppa. Det hender at vi har turer andre dager også, dersom det arrangement på en annen dag enn torsdag. Det hender også at man drar med deler av gruppa. Ved slike endringer gir vi beskjed. På torsdager skal barna ha med to matpakker. Dvs den kan godt pakkes i en matpakke, men det må være nok mat til to måltider. Maten må være turvennlig; skal ikke varmes og kan spises med hendene.

TURMÅL OG SELVSTENDIGHETSTRENING

Når vi drar på tur bærer barna sin egen sekk hvor mat og drikke samt eventuelt skiftetøy ligger. Dette er en liten del av det å øve på selvstendighet og det å ta vare på sine egne ting. Når man skal velge tursekk så er det viktig å tenke på at sekken skal sitte godt. Akkurat som en tursekk for voksne. Anbefaler derfor at man tenker på komfort, at den har gode reimer og holder seg på skuldra. Før vi drar på tur pakker barna sin egen sekk med mat og drikke. På tur bærer de også sin egen sekk og har ansvar for å pakke den når vi drar tilbake.

Når det gjelder turmål så har vi et lite utvalg å velge imellom. Noen turmål er utendørs, andre inne. Noen turmål er å finne i nærområdet, andre ligger lengre unna. Vi er så heldige å ha kort vei til Majorstua hvor man finner både buss, trikk og t-bane som lett kan ta oss rundt i den levende byen vår.

En kort tur med 20 bussen tar oss med til skolehagen på Sagene hvor barna kan klatre i epletrær og besøke hønene som bor der. Veien ut til Bygdøyskogen og sjøen er heller ikke lang. Ei heller turen opp til Frognerseteren og Sognsvann. I nærområdet finner vi Deichman på Majorstua hvor det arrangeres ulike arrangementer for barnehagene. Det kan være lesestund, teater eller musikkstunder. Vi prøver å følge med på det som skjer der og ellers rundt i byen. I høst var vi f.eks på filmfestivalen Film fra Sør som hadde filmvisning for barnehagene.

Et annet turmål i vårt nærområde er den flotte Frognerparken som vi finner bare et steinkast unna. Parken kan brukes gjennom hele året. Dersom vinterhalvåret byr på snø er aketur i parken en stor favoritt, både for små og store. I sommerhalvåret er det spennende å se på Gustav Vigelands verker og ikke minst løpe på gresset, utforske hekker og de små skogene man finner i parken.

En god tur defineres ikke av hvor langt man drar, men opplevelsen man sitter igjen med.

GYMSAL

Vi er så heldige at vi gjennom ansatte i barnehagen har en avtale om at vi kan låne et av treningsrommene til Friskis og Svettis i nabobygget. Salen kan lånes fredag ettermiddag og av naturlige årsaker er det som regel vi på Mono som bruker den da det er midt i sovetiden til Knøttene. Dersom noen av de små har sluttet å sove er det åpent for at de kan bli med.