Dagsrytme og ukeplan for Knøttene

Kl.13.45 Bleieskift og håndvask

Kl. 14.15 Andre måltid

Kl. 16.30 Barnehagen stenger

Vi tilpasser måltidene og sovetidene ut i fra barnegruppen. Vi har faste tider hvor vi skifter bleie på barna, men skifter selvfølgelig utenom disse tidene når det er behov. Tiden mellom soving og spising tilpasser vi til aktiviteter, turer og andre ting som skjer i barnehagen.

Måltider og mat

Måltidene varierer mellom frukt, brødmat, varmmat, havregrøt og matpakke som barna har med hjemmefra. Se ukeplanen for hvilke dager og tider dere skal ha med matpakke.

For de som ønsker, kan barna spise frokost frem til 8:30.

Soving

Barna sover utendørs under tak, i egen vogn. Foresatte har selv ansvar for å klargjøre vognen med seler, seteryggen, sovepose o.l.

Er utetemperaturen -10 grader eller lavere, sover barna inne på avdelingen.

Vi har sovevakt mellom kl. 11.30-13.30. Om dere ønsker at barna skal sove utenom denne tiden, er det uten sovevakt, men sjekker ved jevne mellomrom. Dette er fordi det er behov for ansatte på avdelingen når de fleste barna er våkne.

UKEPLAN

Vi bruker denne ukeplanen som utgangspunkt, men tilpasser ut i fra aktiviteter, vær og andre ting som skjer.

MANDAG

TIRSDAG

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

Spesielle aktiviteter

Aktivitet knyttet til månedens tema

Turdag - Vi går fra barnehagen kl. 09.30

Frokost

Første måltid

Havregrøt

Brødmat

Varmmat

Andre måltid

Turer

Hver onsdag drar vi på tur. Vi er heldige å ha Frognerparken like ved oss, så det er mange av turene som går dit. Det er en fin plass å boltre seg på. Korte turer kan gi vel så mye positive, nye og lærerike opplevelser som lengre turer.

Turer vi har dratt på:

• Frognerparken
  • Biblioteket
  • Gjenbruksstasjonen
  • Botanisk hage
  • Kongsgården
  • Litteraturhuset
  • Teknisk museum
  • Gymsalen (de eldste barna som ikke sover)

Månedens tema

Hver måned forsøker vi å velge et tema som er utgangspunkt for aktiviteter og læring på avdelingen. Aktiviteter vi har hatt tidligere:

• Årstidene